Podeljeni ugovori iz oblasti socijalne zaštite predstavnicima udruženja i organizacija

Grad Leskovac će ove godine podržati 48 projekata iz oblasti socijalne zaštite 28 udruženja i organizacija.  Za ove namene opredeljena je suma u iznosu od 36 miliona dinara. Ugovore je predstavnicima udruženja u sedištu grada uručio Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca.

Podržani projekti imaju za cilj unapređenje položaja osoba sa invaliditetom i drugih osetljivih kategorija, kao i njihovo uključivanje u sve sfere društva, naglasila je Dragana Petrović, sekretar Udruženja distrofičara Jablaničkog okruga, čiji rad lokalna samouprava sufinansira godinama. Ona je podsetila na neke od značajnijih usluga koje se realizuju zahvaljujući ovoj podršci, kao što su lični pratilac deteta, pomoć u kući, personalni asistent i dnevni boravak namenjen deci sa smetnjama u razvoju.

“Grad Leskovac obraća veliku pažnju i daje podršku pristupačnosti. Ono što je novina jeste to da ćemo u našem gradu imati i pristupačan prevoz za osobe sa invaliditetom kao i povlašćene vožnje za iste. Hvala gradonačelniku, njegovom timu, Odeljenju za društvene delatnosti i lokalni razvoj, grad Leskovcu što svih ovih godina nama daje veliku podršku i daje nam vetar u leđa, a kada imate sve to nije vam ništa teško.“, istakla je Petrović.

Cilj ulaganja u oblast socijalne zaštite je poboljšanje položaja svih stanovnika grada na Veternici, istakao je prilikom uručenja ugovora gradonačelnik Goran Cvetanović:

„Ovaj partnerski odnos je esencijalan za naše zajedničke ciljeve u oblasti socijalne zaštite.Ove godine je odobreno 48 projekata, koje je pripremilo 28 udruženja. Opredeljena suma iznosi 36 miliona dinara. Dva miliona ostalo je neraspodeljeno, zato što 3 projekta nisu, po oceni komisije, bila zadovoljavajuća. Ovo pokazuje našu angažovanost u podršci najugroženijim delovima naše zajednice.”

Ove godine za oblast socijalne zaštite iz gradske kase izdvojeno je više od 502 miliona 535 hiljada dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *