Podeljeni ugovori o sufinansiranju projekata iz oblasti kulture

Četrdeset pet projekata iz oblasti kulture trideset šest udruženja i organizacija biće podržano sredstvima iz budžeta Grada Leskovca. Za ove namene lokalna samouprava je opredelila sumu u iznosu od 12 miliona 840 hiljada dinara. Predstavnicima udruženja i organizacija danas su uručeni ugovori u Svečanoj sali Grada.

Među podržanim su dva projekta Muzičke škole „Stanislav Binički“. Direktorka ove ustanove naglasila je da izdvajanja za oblast kulture doprinose stvaranju bogatijeg i sadržajnijeg kulturnog života grada na Veternici, podsetivši da će uslovi za razvoj ove oblasti biti podignuti na viši nivo prenamenom i adaptacijom Doma Jugoslovenske narodne armije u multifunkcionalnu gradsku koncertnu dvoranu i muzičku školu.

“Reč je o projektu za koji će na osnovu nedavno potpisanog ugovora iz Banke Saveta Evrope biti izdvojeno milion 450 hiljada evra, a sledeće godine još dodatnih milion evra, dok će Grad opredeliti još deset miliona dinara.”, podsetio je Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca.

Inače, na Konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture pristigle su 72 prijave, ali prema oceni komisije, 27 njih nije ispunjavalo kriterijume.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *