Podeljeni vaučeri neformalnim grupama mladih sa područja vlasotinačke opštine

Predstavnici dvadeset jedne neformalne grupe sa područja vlasotinačke opštine dobili su danas vaučere za realizaciju manjih projekata u svojim sredinama. Reč je o programu za omladinske projekte koji ova lokalna samouprava sprovodi u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlada Divac uz podršku Nemačke organizacije GIZ.

Među dobitnicima sredstava je neformalna grupa iz sela Boljare koja je ove godine aplicirala za projekat pod nazivom „Za naš kutak“, čija vrednost iznosi 86 hiljada 334 dinara.

U ime lokalne samouprave obratio se Vladimir Kocić, zamenik predsednika Opštine Vlasotince. On je podsetio da je u okviru ovog projekta prošle godine podržano 19 neformalnih grupa, a ove je taj broj povećan na 21, što pokazuje da je ovakav vid podsticaja od velikog značaja za mlade ljude.

Jovan Stanković, koordinator fondacije u Vlasotincu, istakao je da Fondacija Ana i Vlada Divac ima dugogodišnju saradnju sa ovom lokalnom samoupravom, koja će biti nastavljena i u narednom periodu.

Inače, vrednost projekta je milion 820 hiljada dinara, od čega je opština Vlasotince izdvojila milion dinara, a Divac fondacija 820 hiljada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *