Podeljeno 155 auto-sedišta porodiljama u Svečanoj sali grada Leskovca

Još 155 roditelja dobilo je auto-sedišta za bebe u okviru nastavka  jedne od mera podrške roditeljstvu koje realizuje leskovačka  lokalna samouprava. Auto-sedišta namenjena su mališanima rođenim marta i aprila  ove  godine, čiji su se roditelji prijavili i ostvarili pravo na ovu vrstu pomoći.

Za prvih sto rođenih beba,  u ovoj godini iz gradske kase izdvojeno je po 30 hiljada dinara, a povećana je i jednoktratna pomoć porodiljama, podsetila je ovom prilikom  Aleksandra Stojanović, članica Gradskog veća.

„Pored podele auto-sedišta grad porodicama sa decom pomaže i kroz druge mere. Godinama unazad porodiljama se uručuje jednokratna pomoć koja je od ove godine duplo povećana, te sada zaposlene porodilje dobijaju 20 hiljada, a nezaposlene 40 hiljada dinara. U ovoj godini je i prvih 100 rođenih beba dobilo pomoć od 30 hiljada dinara i grad je proširio meru sufinansiranja nabavke udžbenika. Sada su sredstva opredeljena roditeljima svih učenika osnovnih škooa, od prvog do osmog razreda, a ne samo prvaka.

U ime gradonačelnika Cvetanovića i svoje ime čestitam vam što ste se ostvarili u najznačajnijoj ulozi u životu, u ulozi roditelja, i zahvaljujem što ste gradu podarili nešto najvažnije, a to su deca. Grad Leskovac će i ubuduće biti vaš siguran partner i podrška“, istaknuto je ovom prilikom.

Inače, roditelji koji nisu bili  u mogućnosti da danas preuzmu auto sedišta, mogu to da učine  narednih dana u zgradi opštine na portirnici.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *