Podeljeno još 85 auto-sedišta

Još 85 roditelja sa područja Leskovca dobilo je auto-sedišta za bebe, u okviru jedne od mera podrške roditeljstvu koje realizuje lokalna samouprava. U pitanju su mališani rođeni prošle godine, čiji su se roditelji prijavili i ostvarili pravo na ovu vrstu podrške.

Marina Bogdanović, majka bliznakinja Ene i Nike, iskoristila je priliku da se u ime svih roditelja zahvali lokalnoj samoupravi na ovoj akciji, ali i na mnogim drugim merama koje Grad Leskovac sprovodi u okviru podrške roditeljima.

Lokalna samouprava kontinuirano sprovodi brojne mere populacione politike, a briga o sugrađanima je jedan od prioriteta.

U ovoj godini, za prvih sto rođenih beba, iz gradske kase izdvojeno je po 30 hiljada dinara, a povećana je i jednoktratna pomoć porodiljama sa 10 na 20, odnosno na 40 hiljada dinara, podsetila Sanja Milošević, poslanica u Narodnoj Skupštini Republike Srbije.

Roditelji koji nisu bili u mogućnosti da danas preuzmu auto sedišta, mogu to da učine narednih dana u zgradi opštine na portirnici.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *