Policija najavila snimanje brzine kretanja bez zaustavljanja vozila

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovešće od 8. do 14. avgusta ove godine akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila. Akcija će se sprovoditi u 30 država članica Mreže saobraćajnih policija Evrope, navodi se u saopštenju za javnost MUP-a.

Saobraćajna policija će svakoga dana akcije angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije tj. „presretačima“, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila korišćenjem proširenog i unapređenog sistema.

U saopštenju se napominje i da će određeni broj patrola snimati brzinu kretanja bez zaustavljanja vozača, a vlasnici vozila koja budu snimljena u prekoračenju dobiće na kućnu adresu poziv da se izjasne o identitetu lica koje je učinilo prekršaj. 

Od početka ove godine, zbog neprilagođene brzine kretanja, dogodilo se 140 najtežih saobraćajnih nezgoda u kojima je poginulo ukupno 155 lica. Takođe, od početka ove godine, zbog učinjenog prekršaja prekoračenja brzine sankcionisano je više od 230.000 vozača, što je za 25 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, zaključuje se u saopštenju

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *