Pomoć u samozapošljavanju za 59 budućih leskovačkih preduzetnika

Ukupno 59 naših sugrađana, koji započinju sopstveni posao, dobilo je danas ugovore o finansijskoj pomoći u oblasti samozapošljavanja u okviru mere Lokalnog akcionog plana zapošljavanja. Za ovu oblast u tekućoj godini, opredeljeno je 17,7 miliona dinara.

Otvaranje advokatske kancelarije ili pak kozmetičkog salona, samo su neki od poslova, koji su podržani u sklopu ove mere. Među budućim preduzetnicima ima dosta žena i mladih, a jedna od njih je i Milica Ranđelović, iz Vučja, majka dvoje dece.

Za oblast samozapošljavanja u 2023. godini opredeljeno je 17,7 miliona dinara, dok je za sveukupne mere Lokalnog akcionog plana zapošljavanja obezbeđeno 29 miliona dinara, rekao je predsednik Goran Cvetanović, prilikom uručenja ugovora, dodajući da je u prethodnoj deceniji, zahvaljujući ovim merama, obezbeđena pomoć za 1.511 osoba, koja je finansirana sredstvima u visini od 245 miliona dinara.

Ovom prilikom je istaknuto da se zaključno sa novembrom tekuće godine, na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, filijale u Leskovcu, nalaze 11.664 nezaposlene osobe, upola manje od 22.812, koliko ih je bilo 2012. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *