Pomoćnik ministra poljoprivrede posetio leskovački kraj

Imajući u vidu da je epidemija korona virusa dovela do promena u mnogim oblastima, pa i u poljoprivredi, resorno ministarstvo i Vlada Republike Srbije će kao i do sada reagovati adekvatnim merama, kako bi eventualni problemi poljoprivrednika, prouzrokovani aktuelnom epidemiološkom situacijom, bili rešeni blagovremeno i sa što manje posledica. 

Ovo je, pored ostalog,  rekao Aleksandar Bogićević, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, nakon sastanka sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem.

Kao neke od važnijih elemenata razvoja poljoprivrede, Bogićević je naveo udruživanje i zadrugarstvo. On je pohvalio lokalni program podrške poljoprivrednicima i činjenicu da se iz godine u godinu u Leskovcu izdvajaju sve veća sredstva za  poljoprivredu.

Najavio je da će u narednih mesec dana biti isplaćene sve subvencije, do čijeg kašnjenja je došlo zbog epidemije korona virusa, kao i da će resorno ministarstvo reagovati adekvatnim merama, ukoliko to bude potrebno zbog aktuelne epidemiološke situacije.

Inače, u poslednjih sedam godina iz gradske kase isplaćeno je ukupno 6 300 subvencija za poljoprivredne proizvođače, za šta je izdvojena suma od  216,5 miliona dinara. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *