Poništena presuda Gojku Veličkoviću na 10 godina zatvora

gojko

Leskovac – Apelacioni sud u Nišu ukinuo je presudu Višeg suda u Leskovcu po kojoj je bivši predsednik opštine Leskovac Gojko Veličković bio osuđen na deset godina zatvora.

Kako nam je rekao vršilac funkcije predsednika Višeg suda Zoran Petrušić odluka suda iz Niša stigla je juče sa obrazloženjem na desetak strana.

“Predmet se vraća na ponovno suđenje zbog povreda Zakona o krivičnom postupku i povrede krivičnog zakona” objasnio je Petrušić .

Gojko Veličković bio je prethodno osuđen na kaznu deset godina zatvora zbog zloupotrebe položaja i drugih krivičnih dela jer je navodno kao tadašnji predsednik opštine Leskovac učestvovao u podeli novca namenjenog za pomoć socijalno ugroženim građanima Leskovca.

Za ista ili slična krivična dela ui takozvanoij aferi “Socijalna pomoć”  bilo je osuđeno još šestoro ljudi na ukupnu kaznu zatvora od 62 godine.

Postupak u takozvanoj aferi “socijalna pomoć” pokrenut je 2005. godine zbog sumnje da je budžet Leskovca oštećen za više miliona dinara. Saslušano je oko 300 svedoka.

Predmet Gojka Veličkovića preuzeće ponovo sudija Višeg suda Miliomir Aleksić, osim ako se ne zahteva njegovo izuzeće.

Veličković je u međuvremenu postao pomoćnik gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića I učlanio se u Srpsku naprednu stranku.