Pored duplo većih računa za PWW najavljeno povećanje za još 4,5 odsto

deponija5

Željkovac – Građani Leskovca od februara plaćaće i deponovanje i odnošenje smeća, a kako direktor Por Werner Webera u Srbiji, Slobodan Cvetković tvrdi računi će pored toga biti uvećani i za 4,5 odsto.

On je objasnio da je ovo poskupljenje neminovno zbog usklađivanja cena na malom.

Osim toga što će građanima Leskovca biti znatno uvećani računi zbog usluge deponovanja smeća koju će od februara morati da plaćaju, na tu sumu će se nadograditi dodatnih 4,5 posto što će po domaćinstvu iznositi dodatnih 10 do 15 dinara.

“To i nije tako strašno. Nema razloga za brigu. Bitno je da građani redovno plaćaju svoje račune I da u ovom kraju imamo neverovatnu naplatu od čak 90%, najveću u Srbiji” istakao je Slobodan Cvetković, direktor Por Werner Webera u Srbiji.

deponija3

Deponiju u  Željkovcu predstavnici PWW-a obišli su zajedno sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem.

On je ovom prilikom zamolio predstavnike kompanije da što pre obezbede zamenu sudova za odlaganje smeća, kako kanti tako i kontejnera jer su dotrajali zbog stalnog korišćenja.

deponija4

Na Željkovcu otpad deponuju i gradovi i opštine iz okoline, poput Vladičinog Hana, Jagodine, Prokuplja i Lebana.

“Sam grad trenutno nema prihoda od toga ali sam siguran da će to biti promenjeno nakon što reciklažni centar u Željkovcu bude u potpunosti završen. Ipak mi udelujemo sa 30% vlasništva una deponiji” objasnio je gradonačelnik.

Deponija  u Željkovcu prva je regionalna deponija u Srbiji. Prostire se na 80 hektara površine i uređena je po svim evropskim standardima.

U okviru deponije postoji centar za prečišćavanje atmosferskih voda, centar za selekciju otpada i sistemi za otkrivanje svih vrsta zagađenja.

Za izgradnju prvu faze ove deponije potrošeno je oko 8 miliona evra, a još toliko će tek biti uloženo. Sa radom je počela 2009. godine.