Porodica Stojanović dobila novi dom

Suze radosnice na licima petočlane porodice Stojanović iz Ravnog Dela bile su neizbežni deo današnjeg uručenja ključeva najmlađem Lazaru. Stojanovići su do sada živeli u trošnoj kući u Ravnom Delu, a od pre nekoliko meseci Fondacija Humana srca iz Beograda, u saradnji sa opštinom Vlasotince, radila je na tome da im obezbedi novi dom. Našli su ga u selu Kruševica. Ozakonjena, renovirana i opremljena kuća postala je danas zvanično vlasništvo porodice Stojanović.

“Opština Vlasotince,Centarzasocijalnirad, organizacijeipojedinciu našoj opštini godinamapomažuporodici Stojanović na razne načine, alije postalo jasno da je za njih najvažnija pomoć ona koja se tiče bezbednog krova nad glavom. Kada su nas ljudi iz Fondacije Humana srca kontaktirali i pitali koga bismo predložili za rekonstrukciju kuće, nismo imali dilemu da je to petočlana porodica Stojanović.Pošto njihov dom nije bilo moguće rekonstruisati jer je sklon padu, u saradnji sa fondacijom krenuli smo u akciju pronalaženja nove kuće na selu – rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović i podsetio da je briga o socijalno ugroženima bila jedan od kriterijuma fondacije za izbor opštine u kojoj će se raditi.


Osnivač i upravitelj Fondacije Humana srca Danijela Vasilijević naglasila je da je ovo prva od tri nove, odnosno renovirane kuće u koje se useljava jedna porodica. Ostale dve su u Leskovcu, odnosno Dimitrovgradu.


“Ponosni smo što je porodica želela da ostane na selu. Upoznali smo velike ljude u opštini, građevinsku firmu koja je sprovodila radove i u rekordnom roku smo sve odradili. Imali smo donatorsko veče u Beogradu 4. aprila, prikupljali smo novac za ovu i još dve porodice. Važno je da se udružujemo jer samo tako možemo da napravimo ovako veliki uspeh u rekordnom roku. Ovo, inače, nije kraj naše saradnje – rekla je Vasilijević.


Majka Natalija, zahvalila je svima, posebno školi u koju Lazar trenutno ide. Pre njega još dvoje dece Stojanovića pohađalo je OŠ „Karađorđe Petrović“ u Kruševici. Lazarevi drugari, na čelu sa direktorkom Marinom Ilić sačekali su porodicu sa tortom i aplauzima podrške.


Kupovina, renoviranje i opremanje kuće koštali su ukupno 5.640.000 dinara. Na donatorskoj večeri, na kojoj su prikupljana sredstva za tri porodice, najviše interesovanja izazvao je dres srpskog košarkaša u NBA ligi Nikole Jokića, koji je prodat za tri miliona dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *