Posle više od 30 godina vatrogasci u Leskovcu dobili vozilo za spasavanje sa visine do 32 metra

Posle više od 30 godina, Vatrogasno-spasilačka jedinica u Leskovcu od danas je bogatija za specijalno vozilo sa automehaničkim lestvama koje se koristi za spasavanje i evakuaciju sa velikih visina. Reč je o donaciji Ministarstva unutrašnjih poslova u ukupnoj vrednosti od preko osam stotina hiljada evra.

Na konferenciji za novinare, održanoj ovim povodom u dvorištu vatrogasne službe, prezentovano je i novo a-te-ve vozilo za prevoz tereta i evakuaciju sa nepristupačnih mesta, za čiju nabavku je resorno ministarstvo, takođe, izdvojilo 12 hiljada evra.

Zahvaljujući ovoj donaciji, vatrogasno-spasilačka jedinica u Leskovcu, rešiće jedan od svojih većih nedostataka koji je podrazumevao pristup velikim visinama. Ono na čemu će u ovoj jedinici raditi u narednom periodu je stvaranje pogodnijih uslova za što bolji prilaz objektima.

To će podrazumevati saradnju sa resornim inspekcijama, ali i građanima, jer najveći problem stvaraju parkirani automobili.

Sa novim specijalnim vozilom sa automehaničkim lestvama  moguće je dostići visinu od preko 30 metara, što je njegova najveća, ali ne i jedina prednost.

Podsetimo, vatrogasno-spasilačka jedinica u Leskovcu 2019.godine nagrađena je Oktobarskom medaljom grada Leskovca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*