Pošta najavljuje širenje paketomata na području Jablaničkog okruga

Poštin paketomat, prvi u Leskovcu, aktivan je na lokaciji Kralja Petra Prvog 1, ispred glavne pošte. Očekuju se ubrzo još dva – kod pošte u ulici Svetozara Markovića i ispred pošte u Vlasotincu, najavljuju u ovom preduzeću. Mreža Poštinih paketomata širiće se u narednoj fazi, a dobiće ih i Lebane, Medveđa i Bojnik.

Na paketomatu se mogu isporučiti pošiljke za koje je unapred plaćena poštarina na zahtev pošiljaoca prilikom adresovanja i predaje pošiljke na šalteru pošta, ili prilikom preuzimanja pošiljke od strane dostavljača. Druga mogućnost je da primalac izvrši preusmerenje pošiljke na paketomat pozitivnim odgovorom na SMS ili Viber poruku od Pošte Srbije sa upitom o preusmerenju pošiljke na paketomat i listom paketomata.

Podaci potrebni za preuzimanje pošiljke šalju se na mobilni telefon, a preuzimanje pošiljke od strane korisnika funkcioniše po jednostavnom principu – primalac dobija poruku da ga u paketomatu čeka pošiljka, odlazi do paketomata i korišćenjem aplikacije ili pozivom, otključava ga i preuzima pošiljku.

Korisnici koji se opredele za korišćenje aplikacije, aplikaciju Direct4.me App mogu preuzeti putem svojih telefona.

Informacije o usluzi, načinu korišćenja i lokacijama paketomata, sa anketom za korisnike o lokacijama za širenje mreže paketomata u svim većim gradovima širom Srbije, dostupne su na sajtu Pošte Srbije na linku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *