Potpisan sporazum o izgradnji državnog vrtića u Leskovcu

Ministar prosvete Branko Ružić i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović potpisali su danas u Beogradu sporazum o izgradnji vrtića u naselju kod stare stočne pijace.

Za novi objekat u Leskovcu, kojim će biti obezbeđeno 120 novih mesta za mališane koji će biti podeljeni u 6 grupa, izdvojeno je preko 113 miliona dinara. Objekat će se prostirati na površini od 780 metara kvadratnih, a završetak radova planiran je u roku od 10 meseci od potpisivanja ugovora.

Ministar Ružiće izjavio je da će Vlada Srbije uložiti, zajedno sa Svetskom bankom, 577 miliona dinara u gradnju tri nova vrtića u Ćićevcu, Leskovcu i Novom Pazaru.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je da će grad u toku ove godine uložiti za predškolsku ustanovu 522 miliona dinara.

“Otvoreno je 7.233 novih radnih mesta u gradu. Veliki broj roditelja je počeo da radi, pa je samim tim veća potreba za predškolskim ustanovama i zato je izgradnja vrtića prioritet Leskovca kao i mnogih drugih gradova u Srbiji – dodao je Cvetanović.

Gradonačelnik Cvetanović je i ovom prilikom podsetio da je u Leskovcu u poslednjih godinu dana otvoreno pet privatnih vrtića, kojima grad daje subvencije od 80 odsto, kao i državnim vrtićima, ali da i dalje nedostaje mesta za 700 dece. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *