Potvrđeni mandati odbornicima SO Lebane, predsednik lokalnog parlamenta i ubuduće Boban Pejić, kadar SNS-a

Funkciju predsednika Skupštine Opštine Lebane i ubuduće će obavljati Boban Pejić, kadar Srpske napredne stranke, a njegov sekretar biće Bratilsav Islamović, odlučeno je danas na konstitutivnoj sednici lokalnog parlamenta, na kojoj je potvrđen i mandat odbornicima.

Prilikom usvajanja Izveštaja opštinske izborne komisije o sprovedenim izborima za odbornike održanim 17. decembra prošle godine, odnosno 30. decembra, kada su ponovljeni na jednom biračkom mestu, predsednik Privremenog organa Ivan Bogdanović istakao je da je 60,05 odsto osvojenih glasova najbolji rezultat koji je lista Aleksandar Vučić-Lebane ne sme da stane do sada postigla na lokalnim izborima u ovoj opštini, a ujedno i najveći broj glasova osvojen u Lebanu od devedesetih godina prošlog veka, kada je uveden višestranački politički sistem.

“Srpska napredna stranka sa koalicionim partnerima je osvojila 7119  glasova od 12 206 izašlih birača, što je 60,05 procenata. U odnosu na izbore održane 2020. godine, uvećala je broj glasova za 2315. Kada su u pitanju republički parlamentarni izbori, i tu je broj osvojenih glasova veći u odnosu na prethodne izbore održane 2022. godine”, istakao je Bogdanović.

Goran Jović, šef odborničke grupe SNS-a, istakao je da poslednjih godina Lebane ima veliku podršku Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, što pokazuje i održavanje “100 dana Vlade”.

“Pozivam i predstavnike opozicije da se svi ujedinimo sa istim ciljem, a to je unapređenje kvaliteta života u Lebanu, kako bismo zadržali mlade u našoj opštini”, istakao je Jović.

Govoreći o projektima čija je realizacija u toku ili će u skorije vreme biti započeta u Lebanu, predsednik Privremenog organa Ivan Bogdanović je, između ostalog, najavio početak izgradnje pijace. Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave će fiannsirati 85 odsto vrednosti ovog projekta, a ostatak Opština Lebane.

Bogdanović je govorio i o nastavku radova na uređenju korita Jablanice, izgradnji novih saobraćajnica, najavivši i završetak radova na izgradnji Centra za posetioce „Caričin grad“, koji se očekuju već tokom proleća.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *