Povodom dana Tehnološkog fakulteta održana svečana akademija

Povodom Dana Tehnološkog fakulteta, odnosno 40 godina rada i postojanja, održana je svečana akademija na ovoj visokoobrazovnoj ustanovi. Ovom prilikom podeljene su povelje saradnicima i najboljim studentima.

Obeležavanju dana Tehnološkog fakulteta, između ostalih, prisustvovao je i Viktor Nedović, pomoćnik ministra prosvete, koji je iskoristio ovu priliku da govori o reformama u delu nauke, istraživanja i inovacija.

“Četiri decenije postojanja fakulteta ovog renomea jeste ozbiljna tradicija koja stvara obavezu za  dalji razvoj – istakao je Dragan Antić, rektor Univerziteta u Nišu. On je dodao da Tehnološki fakutet svojim odgovornim radom nastoji da doprinese naporima lokalne zajednice u borbi protiv migracije stanovništva.

Govoreći o dostignućima Tehnološkog fakulteta u proteklih 40 godina, Ljubiša Nikolić dekan ove visokoobrazovne ustanove, istakao je podatak da se Univerzitet u Nišu 2018. godine našao na Šangajskoj listi u okviru hemijskog inženjerstva. On je ovom prilikom naglasio i da je fakultetu neophodan aneks zgrade i konačno rešenje radnog prostora.

Čestitajući jubilej, prisutnima se u ime lokalne samouprave obratila Jasmina Randjelović, zamenica gradonačelnik Leskovca.