Povodom manifestacije “Teslin dan” Vučje posetila i rođaka srpskog naučnika

Povodom 10. jula – Svetskog dana nauke, Savez inženjera i tehničara Leskovac i članovi udruženja “Teslin toranj u Srbiji” organizovali su manifestaciju „Teslin dan“, u dvorištu hidroelektrane Vučje.

Ovom događaju, prisustvovala je i Slađana Tesla, rođaka Nikole Tesle, po zanimanju manekenka, koja je ovom prilikom kazala da je velika odgovornost nositi prezime ovog velikog naučnika.

“Prvi put sam ovde i divno se osećam. Uživam u prelepoj prirodi. Trudim se da upoznam dela Nikole Tesle, čitam o njemu, metafizika me dosta zanima. Nositi prezime Tesla ima dobre ali i teže, neću reći loše strane.Očekuju ljudi dosta od mene, ali najslađa mi je iznenađenost carinika kada otvore moj pasoš i vide prezime.”

Savez inženjera i tehničara Leskovac i članovi Udruženja Teslin toranj u Srbiji ovom parku poklonili su toranj visine 4 metra kao i bistu poznatog srpskog naučnika. Tokom dugogodišnjeg rada, članovi ovog udruženja koji su ujedno i veliki poštovaoci Teslinog rada, između ostalog, prikupili su brojne eksponate. 

U ime lokalne samoprave, prisutnima se obratila Jasmina Nedeljković, pomoćnica gradonačelnika Leskovca.

“Velika mi je čast da vas pozdravim u ime gradonačelnika Leskovca povodom 160 godina od rođenja srpskog velikana Nikole Tesle. Nema simboličnijeg mesta na kojem bismo se okupili danas do ove hidroelektrane, koja već 120 godina kroti slapove Vučjanke i pretvara ih u električnu energiju. Grad Leskovac prepoznaje značaj ovih udruženja i podržava njihov rad. Svima čestitam Dan nauke.”

Podsetimo, Nikola Tesla je rođen 10. jula 1856. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *