POVODOM POČETKA ŠKOLSKE GODINE GRADONAČELNIK LESKOVCA POSETIO ĐAKE PRVAKE OŠ „JOSIF KOSTIĆ“

Za 130 đaka prvaka koji danas počinju svoje školovanje u Osnovnoj školi „Josif Kostić“, u dvorištu ove obrazovne ustanove organizovan je prijem kojem je prisustvovalo i gradsko rukovodstvo.

„Na žalost, i ove godine nećemo moći da počnemo nastavu u svojoj matičnoj školi, ali znam da će čelni ljudi grada znati i umeti da nam pomognu da najstarija leskovačka osnovna škola konačno zasija punim sjajem – rekao je ovom prilikom direktor Ilija Đorđević.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović poručio je da nijedna lokalna samouprava do sada nije imala hrabrosti da se uhvati u koštac sa renoviranjem najstarije gradske škole, koja u Leskovcu edukuje decu više od 160 godina.

„Mi smo krenuli u ovaj poduhvat, ali nismo mogli ni da naslutimo koliko će posao biti kompleksan, pa vas zato molim za još malo strpljenja, jer će nakon završetka radova učenici imati uslove za školovanje i rad po svetskim standardima – rekao je gradonačelnik.

Đake prvake pozdravila je i načelnica Školske uprave Leskovac Marina Ilić, a učenici škole „Josif Kostić“ izveli su prigodan program.

I ove školske godine đaci prvaci ova vaspitno-obrazovne ustanove nastavu će početi u Centru za ekonomiku domaćinstva, kao i ostali učenici do 4. razreda, a đaci  od 5. do 8.razreda nastavu će pohađati  u Školi za tekstil i dizajn.