Povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava u leskovačkoj biblioteci sutra 50% popusta na godišnju članarinu

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu nizom aktivnosti, u petak 23. aprila, obeležava Svetski dan knjige i autorskih prava.U periodu od 7 do 19 časova daje 50% popusta na godišnju članarinu svim sugrađanima.

Sa početkom u 13.00 časova biće prikazano onlajn predstavljanje zbirke pesama „Hilandarje“ Novice Veličkovića Poznog koje se može pratiti na Jutjub kanalu Biblioteke, na linku: https://www.youtube.com/watch?v=5tX7BCVH8KQ. Novica Veličković Pozni rođen je u Leskovcu 1952. godine. Objavio je četiri zbirke pesama: „Svetla na moja sećanja“ „Odjeci života“, „Hilandar, svetionik srpski” i „Večernji zvon“. Njegove pesme našle su svoje mesto u brojnim listovima i časopisima.

Na Dečjem odeljenju Biblioteke u 15.00 časova biće održana radionica za decu koja ima za cilj da pokaže njihove potencijale i mogućnosti, nudeći učenicima priliku da vide, osete i dožive kulturu na jedan drugačiji način. Radionica će se realizovati u okviru globalnog programa „Migracije za razvoj”, a namenjena je učenicima od 8 do 10 godina starosti. Voditelji radionice su učitelj Zoran Ilić i Saša Kadrić, pedagoški asistent.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *