Povučen predlog ugovora sa firmom “Keep light”

Predlog Odluke o davanju saglasnosti na konačan nacrt  ugovora o javno-privatnom partnerstvu za vršenje usluga zamene sistema javnog osvetljenja primenom mera uštede energije sa led tehnologijom, o kojem je trebalo danas da raspravljaju odbornici u lokalnom paralmentu, povučen je na hitnoj sednici Gradskog veća pola sata pre skupštinskog zasedanja.

Na osnovu odluke koja je doneta na pretposlednoj sednici Gradskog veća, ovi poslovi trebalo je da budu povereni beogradskoj firmi Keepp light na period od 15 godina. 

Na manjkavosti izbora izvođača, kao i na projekat, nakon postupka javne nabavke ukazivali su predstavnici opozicionih partija, među njima i odbornik opozicione grupe “Za Leskovac zajedno”: Nebojša Cakić.

Prema njegovim rečima, ovakve stvari dešavale su se i u ostalim lokalnim samoupravama u slučaju rekonstrukcije javne rasvete, pa ovaj slučaj jasno pokazuje da sistem ne funkcioniše.

Prema rečima Gorana Cvetanovića, gradonačelnika Leskovca,  predlog je povučen radi preispitivanja postupka angažovanja savetnika za sprovođenje postupku ovog javno-privatno parnterstva. Gradsko veće na jutros održanoj sednici naložilo je gradskoj upravi da preispita ovaj postupak, uvidom u kompletnu dokumentaciju i da Skupštini grada dostavi izveštaj i predlog odluke u skladu sa zakonom, kako bi se ovaj postupak okončao.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *