“Pozorište u palanci” u leskovačkom Narodnom pozorištu

Premijera predstave Pozorište u palanci, u režiji Juga Radivojevića, biće odigrana u petak, 29. novembra u 20 časova u leskovačkom Narodnom pozorištu, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Dramatizaciju  predstave rađenu po motivima pripovetke Radoja Domanovića potpisuje Radoslav Zlatan Dorić, dok je za kostime bio zadužen Darius Blagojević, kostimograf Narodnog pozorišta u Leskovcu. Čak 15 glumaca igraće u ovoj predstavi, na kojoj, kako sami kažu, publiku očekuje mnogo smeha.

U predstavi pored Dragana Marjanovića igraju Predrag Smiljković, Petra Dimitrijević, Miodrag Krčmarik, Suzana Grujić, Ivan i Maja Janković i drugi. Kako je istakao reditelj Jug Radivojević, značajno je i pojačanje u vidu glumaca iz Vlasotinaca , među kojima je i primarijus doktor Slobodan Davinić, lekar u službi nefrologije leskovačke opšte bolnice, inače glumac amater, široj publici poznat po ulozi Griše u Beloj lađi.

Nakon premijere u petak, 29. novembra  prva repriza predstave Pozorište u palanci biće odigrana u utorak, 3. decembra od 20 časova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *