Preseljena “glavna pošta” u Leskovcu

Danas, na Svetski dan pošte, u Leskovcu je svečano obeležen početak rada novog Poštanskog centra u već postojećem objektu ovog javnog preudzeća u blizini Železničke stanice.

U prostor površine 2 400 kvadratna metra, preseljen je veći deo stare “glavne pošte”, pre svega preradni kapaciteti.

Novi poštanski kompleks u Leskovcu u koji je Pošta Srbije uložila preko pola miliona evra omogućiće veći i brži obim usluga na ovom području.

“Politika Javnog preduzeća “Pošta Srbije” je da sve usluge moraju biti jednako dostupne svim građanima, istaknuto je ovom prilikom, rekao je Goran Stanojković, direktor Regionalne radne jedinice Vranje, Leskovac, Prokuplje, Pirot.

U skladu sa tim danas su uručeni i ključevi specijalnih dostavnih vozila “kvadova” za nepristupačne terene u Vranju, Surdulici i Prokuplju.

Inače, poštanski objekat u ulici Svetozara Markovića biće i dalje u funkciju, a danas je najavljena i rekonstrukcija njegove fasade.

Današnji dan, obeležavaju sve nacionalne poštanske uprave, u znak sećanja na datum kada je u Bernu 1874. osnovan Svetski poštanski savez, a jedna od zemalja osnivača bila je i Kneževina Srbija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *