Predlog DSS-a da ulica u Leskovcu dobije naziv po Radošu Ceroviću

Gradski odbor Demokratske stranke Srbije izdao je saopštenje za javnost, u kome se navodi da bi jedna ulica u Leskovcu, po uzoru na Niš, trebalo da dobije ime po Leskovčaninu Radošu Ceroviću. Cerović je bio pripadnik legendarne 63. padobranske brigade i kao njen pripadnik položio svoj život na braniku otadžbine u rejonu karaule Košare 1998. godine. 

Članovi Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije podsećaju da je Radoš Cerović rođen, odrastao i školovao se u Leskovcu, da je bio sportista, odnosno fudbaler koji je igrao za Fudbalski klub „Dubočica“.

U saopštenju se dalje navodi da memorijalne utakmice održavane u njegovu čast nikada nisu bile u neposrednoj organizaciji Leskovca, a njegova porodica nikada ništa nije tražila od grada.

To naravno ne sprečava gradsku vlast da se odužuje svojim zaslužnim građanima i da greške ne mogu da se isprave.

Ako u rodnom gradu Radoša Cerovića nema ulice sa njegovim imenom, može se dati ime nekom sportskom objektu, jer će tako i budući naraštaji čuti za njegovo ime i zasluge koje je dao svojoj otadžbini. A tako i treba jer heroji nikada ne umiru, zaključuje se na kraju saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *