Predsednik Bokserskog saveza Srbije u poseti Leskovcu

U svečanoj sali grada priređen  je prijem za Nenada Borovčanina, predsednika Bokserskog saveza Srbije. Njegova poseta Leskovcu vezana je za organizaciju bokserskog turnira „ Omladinska zlatna rukavica“   koji će biti održan od 5. do 7. decembra u hali Sportsko-rekreativnog  centra „Dubočica“.

“Ova sportska manifestacija okupiće najbolje boksere sa prostora bivše Jugoslavije koji će boksovati po turnirskom sistemu takmičenja – najavio je Borovčanin i dodao da će biti omogućen i direktan prenos na programu  televizije Arena,  koji se emituje u zemljama nekadašnje Jugoslavije.

Predsednik Bokserskog saveza Srbije podsetio je da je u saradnji sa lokalnom samoupravom,  u Leskovcu pokrenuta i besplatna škola boksa u sva četiri kluba koliko ih ima u našem gradu, a gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović izrazio je zadovoljstvo što će Leskovac biti domaćin ovog takmičenja.

Organizator turnira“Omladinska zlatna rukavica“ je Bokserski savez Srbije koji će iz svog budžeta za ovo takmičenje izdvojiti oko milion dinara, a pokrovitelj je Grad Leskovac.