Predsednik Vučić posetio Leskovac (FOTO, VIDEO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Leskovac i tom prilikom obišao novi gradski stadion.

Prilikom obilaska novoizgrađenog stadiona, predsednik Vučić najavio je da će u ovom sportskom kompleksu 19. novembra biti odigrana utakmica kvalifikacija za evropsko prvenstvo između Srbije i Bugarske.

Vučića su, pored ostalih, dočekali i najmlađi članovi više leskovačkih fudbalskih klubova, među kojima su i mališani Dubočice, koji su predsedniku poklonili dres svog kluba.

“Molim vas i trenere da budete uporni i vredni, jer neće od lepote stadiona da dođe rezultat, niti od velikih priča, već od rada. Morate da živite za loptu i mnogo znoja da prolijete i kada vam ne ide, da opet sebi kažete – hoću snažnije, jače i bolje i više. I vi devojke da igrate na svetskom prvenstu i da pobeđujte i Španiju i Englesku, sve najbolje u svetu”, poručio je Vučić u svom obraćanju.

Na pitanje novinara kako će se održavati stadion u narednom periodu, predsednik Vučić je istakao da je reč o velikom razvojnom projektu za Leskovac, dodajući da će u početku održavanje trave plaćati Fudbalski savez, dok se ne nađe operater sa kojim država sklapa ugovor.

“Deo troškova će se vratiti kroz lokale, električne energije i plaćanje komunalnih usluga, a deo troškova ćemo kroz sadržaj kao što su koncerti, velike bioskopske predstave. Leskovac mora da ima stadion, a naše je da ne opterećujemo lokalnu samoupravu dodatnim rashodima, mi ćemo taj problem da rešavamo. Za mene je Leskovac jednako važan koliko i Beograd, za mene je Zaječar jako važan, za mene je Loznica jednako važna”, dodao je predsednik.

Predsednik Vučić je stadion obišao u društvu gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Dragana Džajića,  potpredsednika Branislava Nedimovića i generalnog sekretara Jovana Šurbatovića. 

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je ovom prilikom Vučiću i Dodiku poklonio umetničke slike nekadašnjeg leskovačkog fudbalskog asa Svetozara Zareta Trajkovića, nakon čega je usledilo slavlje uz vatromet i trubače.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *