PREDSTAVLJANJE POZIVA ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA

Razvojni program EU PRO održaće informativne sesije u periodu od 7. do 17. oktobra 2019. godine kako bi preduzetnicima i preduzetnicama i mikro i malim preduzećima predstavio drugi javni poziv na koji mogu da se prijave za dobijanje bespovratnih sredstava za nabavku opreme i uvođenje usluga.

Informativna sesija u Leskovcu biće održana u sredu, 9. oktobra u 10:30 u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju.

Evropska unija će putem ovog poziva pružiti podršku u visini od 2,5 miliona evra preduzećima koja se bave proizvodnjom, a registrovana su u periodu od 2014-2018. godine u  99 gradova i opština koje su uključene u realizaciju programa. Opredeljena sredstva namenjena su za nabavku opreme i uvođenje usluga sa ciljem da se unapredi proizvodnja i tržišni potencijal privrednih subjekata i doprinese povećanju zaposlenosti.

Poziv je otvoren do 10. novembra 2019. godine, a preduzeća mogu da konkurišu za bespovratna sredstva u visini od 10.000 do 30.000 evra, dok je za brzorastuća i izvozno orijentisana preduzeća i preduzetnike maksimalan iznos podrške 70.000 evra. Takođe, korisnici/ce sredstava treba da obezbede finansijsko učešće u projektu u visini od 20 odsto, odnosno 30 odsto ako apliciraju za sredstva veća od 30.000 evra.

Više informacija o samom pozivu, kriterijumima za izbor korisnika, načinu konkurisanja kao i dokumentacija za prijavljivanje dostupne su na internet stranici EU PROa: Drugi javni poziv za podnošenje predloga projekata za nabavku opreme i uvođenje usluga za preduzetnike, mikro i mala preduzeća, gde zainteresovani preduzetnici/ce mogu da se prijave za učešće na info-sesijama.