Predstavnici kabineta ministra Tončeva posetili Medveđu

U kabinetu predsednika opštine Medveđa Nebojše Arsića juče je održan sastanak sa predstavnicima kabineta Ministra bez portfelja Novice Tončeva, zaduženog za program razvoja nedovoljno razvijenih opština.

Prema rečima Arsića, na sastanku je bilo reči o potrebama stanovnika ovog područja, kao i o pomoći oko otklanjanja posledica poslednjih poplava i ogromnog oštećenja elektro mreže. Fokus je stavljen na rekonstrukciju i povezanost puteva, elektromreže, vodovodne mreže, rekonstrukciji škola i vrtića a sve u cilju razvoja i zaustavljanja migracije koje prete svim manjim sredinama.

Jelena Trifunović iz kabineta Novice Tončeva je navela da će prvi koraci biti analiza trenutne situacije i identifikacija problema i potreba pojedinačnih opština, a osnovni zadatak je pružanje podrške u njihovom sagledavanju i rešavanju, istakavši da građani koji žive i rade u ovakvim opštinama moraju da prepoznaju koji su to najvažniji resursi kojima raspolažu, bilo da su to ljudi ili prirodna bogatstva, a koji mogu da se iskoriste za društveni i ekonomski rast i razvoj.

„Zato je važno ljude pokrenuti, pronaći sredstva za finansiranje projekata i stvoriti okolnosti u kojoj svaka opština može kontinuirano da radi u korist svojih građana a naš kabinet će aktivno raditi na stvaranju takvih prilika – istakla je predstavnica kabineta ministra bez portfelja, Jelena Trifunović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *