Premijerka Brnabić obišla radove na izgradnji Centra za posetioce u Lebanu

U sklopu programa „Integralnog razvoja opštine Lebane“ u toku su radovi na izgradnji Vizitorskog i Centra za posetioce na lokalitetu Caričin grad, koji napreduju i više nego dobrom dinamikom, tako da se njihov završetak očekuje početkom iduće godine. Radove je danas obišla i Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije, sa Ivanom Bogdanovićem, predsednikom opštine, najavivši tom prilikom da će na svečanom otvaranju Centra, po svemu sudeći, prisustvovati i predsednik Aleksandar Vučić.

Izgradnja Vizitorskog ili Centra za posetioce na lokalitetu Caričin grad, ne samo da će doprineti unapređenju turističke ponude u ovom kraju, nego i ostanku mladih u svom rodnom mestu, ocenila je premijerka Ana Brnabić. Za ovu investiciju, Vlada Republike Srbije opredelila je milion i 700 hiljada evra ili 194 miliona dinara.

Po završetku izgradnje Vizitorskog i Centra za posetioce, kako je dodala, pristupiće se i uređenju centralnog trga u Lebanu, za šta je izdvojeno preko dva miliona evra. 

Brnabić se prilikom obilaska radova, osvrnula i na izgradnju puta preko Radan planine, koji će povezati Jablanički i Toplički okrug i koji je, kako kaže, trebalo da bude završen do kraja tekuće godine. Prema njenim rečima, za sada je izgrađeno 15 kilometara puta.

Program „Integralnog razvoja opštine Lebane – Srbija stvara“, između ostalog, obuhvata i izgradnju Pasarele na reci Jablanici, uređenje prostora autobuske stanice, kao i centralnog trga u Lebanu.

Govoreći i o drugim značajnim investicijama u Jablaničkom okrugu, premijerka Brnabić je istakla da se u Leskovcu planira izgradnja centra za prikupljanje i distribuciju voća i povrća sa područja čitavog okruga.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *