Premijerka Brnabić u Sijarinskoj banji najavila stvaranje “nove turističke regije”

premijerku Brnabić dočekao je veliki broj penzionera u Sijarinskoj banji

Ulaganje u izgradnju puta preko Radan planine u dužini od oko 40 kilometara koji bi Sijarinsku banju povezao sa Kuršumlijom, odnosno sa Lukovskom, Prolom i Kuršumlijskom banjom, jedan je od projekata koji će biti realizovan u narednom periodu, najavila je Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije prilikom današnje posete Sijarinskoj banji.

Ona je dodala da u ovom mestu, s obzirom na njegove potencijale, treba da se uradi još dosta toga.


Sijarinsku banju danas je posetila i Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunkacija koja je navela da je ova banja bila među prvih pet destinacija kada je reč o programu „Vaučeri za odmor u Srbiji“, što samo potvrđuje, prema njenom mišljenju, koliko je važno ulagati u njen razvoj.

Matić je podsetila i na izdvajanja resornog ministarstva za pojedine infrastrukturne projekte, poput izgradnje takozvane staze zdravlja u visini od 6 miliona dinara, kao i za rekonstrukciju spa centra u okviru Specijalne bolnice “Gejze”r za šta je minsitarstvo opredelilo ukupno 22 miliona kroz dve faze.

Premijerka danas i sutra obilazi lokalne samouprave na području Jablaničkog okruga. Nakon Sijarinske banje, ona će posetiti lokalitet Caričin grad, a potom i Kosančić. Za sutrašnji dan planiran je obilazak Leskovca, Vlasotinca i Crne Trave.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *