Preminula još jedna osoba povređena u saobraćajnoj nesreći kod Pečenjevca, MUP izvršio nadzor prevoznika

Povodom saobraćajne nezgode koja se 21. avgusta ove godine dogodila na auto-putu kod mesta Pečenjevce, u kojoj je autobus sleteo s puta i prevrnuo se, a tom prilikom su poginule dve osobe i 25 povređeno, Ministarstvo unutrašnjih poslova po hitnom postupku je izvršilo nadzor nad poštovanjem propisa iz oblasti bezbednosti saobraćaja u privrednom društvu „Severtrans a.d.“ iz Sombora, navodi se u saopštenju za javnost MUP-a.

Prilikom nadzora, utvrđena su 94 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima za koje su sačinjeni prekršajni nalozi za koje su propisne novčane kazne u ukupnom iznosu od 1.910.000 dinara, kao i 11 prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima za koje su podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom prekršajnom sudu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve prevoznike i vozače autobusa da poštuju zakonske odredbe koje se tiču vremena upravljanja i korišćenja odmora, kako bi u nastavku turističke sezone bila očuvana bezbednost svih putnika u domaćem i međunarodnom prevozu. Takođe, podsećamo da su putnici u autobusima u kojima postoji ugrađen sigurnosni pojas u obavezi da pojas koriste.

Podsetimo, u nesreći je stradala mlađa ženska osoba, vođa puta, a kako prenose nacionalni mediji, povredama je podlegao i stariji muškarac iz Sremske Kamenice, koji je preminuo juče u 69. godini života

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *