Prijem za članove Atletskog kluba “Vlasotince”, koji su osvojili drugo mesto na Državnom prvenstvu

Za članove Atletskog kluba „Vlasotince“, koji su pojedinačno ostvarili izuzetne rezultate, a ekipno osvojili drugo mesto na Državnom prvenstvu za starije i mlađe pionire u Beogradu,  koje je održano 24. i 25. februara, Bratislav Petrović, predsednik Opštine Vlasotince, priredio je prijem u svom kabinetu.

Una Gligorijević je ovom prilikom postala državna prvakinja u hodanju u kategoriji mlađih i starijih pionira, a uskoro je očekuje i nastup u Slovačkoj.

Pored Une, medalje u Vlasotince su donele i Dunja Petković i Marija Milosavljević.

Nepostojanje osnovnih uslova za treniranje u zimskom periodu, jedan je od glavnih problema Atletskog kluba „Vlasotince“. S tim u vezi, ovaj ostvareni uspeh je dobio na još većem značaju.

“Dovijamo se na razne načine da održimo taj trenažni proces. Ove četiri medalje koje smo osvojili na državnom prvenstvu plod su jednog trogodišnjeg rada. Ratemo zajedno, ja kao trener, oni kao takmičari .Očekujem da u narednom periodu neko od njih „iskoči“ i bude učesnik i evropskih i svetskih prvenstava, pa i Olimpijskih igara“, naglasio je Filipović.

Govoreći o unapređenju uslova za bavljenje atletikom u Vlasotincu, Bratislav Petrović, predsednik Opštine istakao je pre svega, da će u narednom periodu biti obezbeđena staza u okviru fudbalskog stadiona.

“Želim najpre da vam čestitam kako pojedinačno, tako i ekipno na uspehu koji ste ostvarili – 2. mesto među 25 ekipa u Srbiji koje su osvojile medalje, je zaista za poštovanje. Znam da vas muči teren, znam da vam treba staza, nadam se da ćemo uspeti da to rešimo u narednom periodu, ali ne zavisi sve od nas. Taj prostor oko sportskog centra je jedna celina koja je kao takva projektovana, a staza treba da bude u okviru fudbalskog stadiona. Urbanistički projekat je urađen, ali nisu rešeni imovinski odnosi. Dok njih ne rešimo ne možemo da krenemo u proces izgradnje”, rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović.

U predstojećem periodu, članove Atletskog kluba „Dubočica“ očekuje učešće u okviru letnje lige, odnosno na Državnom prvenstvu na otvorenom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *