PRIPREME ZA ZADUŠNICE

S obzirom da se zbog zadušne subote sutra očekuje povećan intezitet saobraćaja motornih vozila i pešaka ka Svetoilijskom i Špitaljskom groblju, saobraćajna policija preduzeće mere u cilju omogućavanja nesmetanog odvijanja saobraćaja, a naročito bezbednog kretanja pešaka, poručuju iz Policijske uprave Leskovac.

Pored redovnih upozorenja – da se ne parkiraju i zaustavljaju vozila  na mestima na kome bi ona predstavljala smetnju za normalno odvijanje saobracaja, iz policije upućuju apel građanima da, ukoliko mogu, koriste autobuski prevoz ili dođu bez  vozila kako bi se na taj način smanjila gužva.

Radnici Pogrebne službe Javno komunalnog preduzeća „Komunalac“ ovih dana obavljaju poslednje pripreme Svetoilijskog i Špitaljskog groblja pred Mitrovske zadušnice. Prema rečima rukovodioca ove službe Bratislava Kodalovića veliki deo posla je obavljen, jedino je preostalo da se u toku dana sa pojedinih staza odveze odbačeni materijala. U ovoj službi ističu da je za uređeno groblje, smanjenje gužvi i nesmetano funkcionisanje saobraćaja tokom Zadušnica potrebna i bolja organizacija građana, koja, nažalost, tokom poslednjih godina izostaje. Na drugoj strani i građani upućuju zamerke na račun Pogrebne službe zbog kako kažu neredovnog održavanja staza.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *