Priređen prijem za mlade leskovačke plivače i atletičare

Za članove Atletskog kluba „Dubočica“ i plivačkih klubova „Leskovac“ i „Dubočica“ koji redovno osvajaju brojne medalje na republičkim i međunarodnim takmičenjima, danas je u Svečanoj sali grada Leskovca priređen prijem. 

Na prijemu su bili i sportisti koji već uveliko beleže ozbiljne rezultate, poput  atletičarke Tanje Antić. Ona je na državnom prvenstvu u trčanju i brzom hodanju nedavno održanom u Ćupriji, osvojila srebrnu medalju u juniorskoj kategoriji, dok je njena klupska drugarica Marija Popović osvojila drugo mesto u kategoriji seniora. Sledećeg četvrtka Tanja putuje u Slovačku, gde nastupa na Međunarodnom turniru.

U ime Plivačkog kluba “Leskovac” na prijemu se zahvalila Iva Petković. Ona sa takmičenja u proteklih devet godina ima više od 300 medalja. Ovo je jedan od razloga zbog kojeg je tri godine zaredom proglašavana “sportskom nadom Leskovca”.

Među najboljim ambasadorima našeg grada je i član Plivačkog kluba “Dubočica” Nina Stanisavljević koja je, podsetimo, postigla vanserijski uspeh kada je ispunila Be olimpijsku normu. Ispred ovog kluba, čiji su pojedini članovi bili opravdano odsutni, jer već sutra sa reprezentacijom putuju u Budimpeštu na Evropsko prvenstvo  obratio se Viktor Dimitrijević.

Ispred grada prisutne je pozdravila  zamenica gradonačelnika Leskovca Ana Janković Stojanović.

Podsetimo, ove godine se za finansiranje i sufinansiranje programa u oblasti sporta iz gradske kase izdvaja najveća suma do sada u visini od 95 miliona dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *