Priveden muškarac osumnjičen da je bacio eksplozivnu napravu u dvorište porodične kuće u Norvežanskoj ulici na Hisaru

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, rasvetlili su izazivanje opšte opasnosti kada je 28. marta ove godine u dvorište četrdesetdvogodišnjeg muškarca u ovom gradu bačena eksplozivna naprava, navodi se u saopštenju za javnost Policijske uprave Leskovac.

Sumnja se da je M. Đ. rođen 1963.godine iz Leskovca bacio eksplozivnu napravu koja je eksplodirala i oštetila dva vozila i deo podrumskih prozora.

Policija je pre nekoliko dana u pretresu stana koji koristi osumnjičeni, u kupatilu, ispod kade, pronašla improvizovanu ručno pravljenu napravu, velike razorne moći, sa eksplozivom i trotilom.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, osumnjičeni je tada priveden tužiocu.

Sudija za prethodni postupak mu je, na predlog tužioca, odredio pritvor do 30 dana.

Prema nezvaničnim informacijama, 28. marta rano ujutru u dvorište porodične kuće u Norvežanskoj ulici na Hisaru, preko puta Niveinog igrališta, bačena je eksplozivna naprava.

U Policijskoj upravi Leskovac potvrđeno nam je da je oko 3 časa posle ponoći u pomenutoj ulici došlo do bacanja eksplozivne naprave, i da na sreću nema povređenih lica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*