Privredna komora Srbije prodaje prostorije u Leskovcu

Nakon konsultacija sa Parlamentom privrednika Jablaničkog i Pčinjskog okruga, Privredna komora Srbije donela je odluku da se zgrada u ulici Stojana Ljubića, u kojoj se nalazi sedište Regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog okruga proda, a kao ključni razlog za to je višedecenijsko neulaganje u ovaj objekat.

Prema rečima Gorana Jovića, direktora Regionalne privredne komore za Jablanički i Pčinjski upravni okrug, razmatrano je i renoviranje ove zgrade, od čega se odustalo, s obzirom na to da je potrebno izdvojiti ogromnu sumu. A kao još jedan od razloga za nemogućnost kompletne adaptacije, kako objašnjava Jović, je i suvlasništvo nad zgradom.

Još uvek nisu završeni dogovori oko prodaje i preuzimanja, iako se za sada javilo više zainteresovanih kupaca, ističe Jović, tako da će sve do daljnjeg, odnosno dok se ne pronađe adekvatan prostor kao zamena, Regionalna privredna komora Jablaničkog i Pčinjskog okruga koristiti zgradu, koja se nalazi na adresi Stojana Ljubića na broju 12 u Leskovcu.

Rukovodstvo komore zatražilo je da se nove prostorije, takođe, nalaze u centru grada.

Komora sa sedištem u Leskovcu biće prva od ukupno 17 regionalnih privrednih komora, za koju će biti obezbeđen i adaptiran novi prostor, što pre svega govori o njenom značaju.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *