Priznanja na međunarodnim takmičenjima za polaznike leskovačke Škole stripa

Protekla godina za polaznike leskovačke Škole stripa “Nikola Mitrović Kokan” bila je uspešna, o čemu, pored ostalog, svedoči skor od gotovo 20 nagrada osvojenih u četiri zemlje na takmičenjima sa međunarodnim karakterom. Sam kraj 2021. obeležilo je i osvajanje desetak priznanja na dva međunarodna festivala dečijeg stvaralaštva, rečeno je na konferenciji za novinare u ovoj školi.

Na likovnom konkursu trećeg Festivala dečijeg stvaralaštva “Umetnik iz školske klupe” održanom u organizaciji Narodne biblioteke “Radoje Domanović” u Leskovcu, u konkurenciji od skoro 1300 učesnica, polaznica Škole stripa Iva Cvetković osvojila je prvu nagradu u starosnoj kategoriji od I do IV  razreda, Andrej Stanojević treću nagradu u kategoriji od V do VIII razreda, a Katarina Hadži Jovančić prvu nagradu u kategoriji srednjih škola. Pored toga, Strahinja Spasić nagrađen je pohvalom u srenjoškolskoj kategoriji.

Na Međunarodni konkurs  za strip kaiš u organizaciji Dečijeg kulturnog centra u Beogradu ove godine stiglo je preko 1850 radova iz Srbije, Severne Makedonije, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Italije, Ukrajine,  Belorusije, Zambije, Gambije i Kenije. U toj konkurenciji Anastasija Vidanović osvojila je treću nagradu a individualne pohvale Dunja Avramović i Katarina Hadži Jovančić. Takođe, pohvalom za kolekciju nagrađena je Leskovačka škola stripa “Nikola Mitrović Kokan” – polaznice Jana Stojanović, Iva Cvetković, Natalija Janković kao i njihova direktna mentorka, Marijana Kostić, i sama bivša polaznica škole.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *