Produžen rok za prijave za bespovratna sredstva u okviru Projekta konkurentne poljoprivrede 50:40:10

poljoprivreda

Rok za podnošenje prijava po trećem javnom pozivu za utvrđivanje prava na korišćenje bespovratnih sredstava u okviru Projekta za konkurentnu poljoprivredu u 2023. godini produžen je do 29. februara, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Vrednosti investicija mogu iznositi od 25.000 do čak 400.000 evra, a visina bespovratnih sredstva može se kretati i do 200.000 evra. Projekat se finansira po modelu 50:40:10, gde je 50 odsto sredstava obezbeđeno iz zajma Svetske banke, 40 odsto finansira se iz kredita poslovnih banaka i 10 odsto sredstava predstavlja učešće samih poljoprivrednika.

Poziv je namenjen prvenstveno preduzetnicima, privrednim društvima i zemljoradničkim zadrugama koje proizvode ili vrše otkup primarnih poljoprivrednih proizvoda, prerađuju ih i plasiraju na tržište.

Rok za prijavu je počeo 4. decembra, a odluka o dodatnom produženju roka doneta je kako bi se svim zainteresovanima izašlo u susret i omogućilo dodatno vreme za prikupljanje neophodne dokumentacije. Prijave se podnose na onlajn platformi putem sajta Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije, kao i sajta Uprave za agrarna plaćanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *