Proglašeni pobednici književnog konkursa „Miša Cvetanović“

U organizaciji Doma kulture u Brestovcu, a pod pokroviteljstvom Grada Leskovca, održan je peti po redu književni konkurs za nagradu „Miša Cvetanović“. Žiri u sastavu Milica Perić (predsednica), Vesna Petković i Vlasta Cenić (članovi) doneo je sledeću odluku:

  1. nagradu dobila je priča „Baba Nata“, autora Dejana Krsman Nikolića iz Šapca;
  2. nagradu – priča „Trampa“, Veselina Milićevića iz Vrbasa ;
  3. nagradu – priča „Devojčica od 12 godina“, Olivere Mitić iz Smedereva.

Pohvaljene su priče „Vreme kada su Dubovčani imali dušu koju su putem negde izgubili“, autora Stamena Milovanovića i „Dan posle“ Ane Palamarević , oboje iz Niša.

Nagrađene i pohvaljene priče su, prema rečima predsednice žirija Milice Perić, profesora srpskog jezika i književnosti „zasnovane na originalnoj ideji, autentične i umetnički dobro oblikovane, podržavaju i promovišu žanr kratke priče i uopšte umetnosti. Takođe, kvalitetom brane svoj integritet u okviru konkursa posvećenog liku i delu Miše Cvetanovića.“

Organizator, Dom kulture u Brestovcu, zahvalio se svim učesnicima konkursa, a posebno dragom kolegi Bratislavu Bati Anđelkoviću iz Vučja koji je i ove godine kao i prethodne četiri poklonio svoja dela kao deo nagrade autorima nagrađenih priča.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*