Proglašeni pobednici Školskog prvenstva u stonom tenisu. Turnir posetio i Aleksandar Karakašević

U organizaciji gradskog Saveza za školski sport, danas je u Sportsko-rekreativnom centru Dubočica završeno Školsko prvenstvo u stonom tenisu za osnovce i srednjoškolce sa područja grada Leskovca.

Drugog dana održavanja, ovaj sportski događaj posetio je i Aleksandar Karakašević, predsednik Stonoteniskog saveza Srbije.

Plasman na republičko takmičenje koje će biti održano u novembru, ostvarila je muška ekipa Osnovne škole “Vuk Karadžić”iz Leskovca, potom devojčice iz Osnovne škole “Josif Pančić” u Orašcu, dok će pojedinačno nastupiti Mihajlo Stojiljković učenik osnovne škole u Strojkovcu i Nikolina Stojanović učenica škole u Orašcu.  Ekipni pobednik u kategoriji srednjih škola za dečake je leskovačka Muzička škola, a za devojčice Medicinska. Pojedinačni pobednici su Vuk Veljović iz Muzičke škole i Tijana Stojanović iz Medicinske.

Aleksandar Karakašević, treći najbolji stonoteniser Evrope 2011, učesnik pet Olimpijada, stonoteniser čiji je bekhend važio za najbolji na svetu, danas je u Leskovcu istakao važnost školskog sporta, ali i  značaj uvođenja stonog tenisa u školske programe, jer je, kako je objasnio, reč o jako teškom sportu koji zahteva rad od najranijeg uzrasta.

Na turniru u stonom tenisu učestvovalo je 40 učenika iz leskovačkih osnovnih i srednjih škola.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*