PROMOCIJA “VEKOVNIKA” U HRVATSKOJ, RUMUNIJI I SEVERNOJ MAKEDONIJI

Rimejk prvog albuma strip serijala “Vekovnici”, pod nazivom „Rekvijem“, objavljen je u Hrvatskoj, Severnoj Makedoniji i Rumuniji.

“Vekovnici” su serijal koji nosi epitet balkanskog već dugo, jer je na njemu sarađivalo preko 200 strip autora sa prostora čitavog Balkana, ali je ove godine na dobrom putu da osvoji Balkan i u izdavačkom smilu, budući da je rimejk prvog albuma “Vekovnika” objavljen u Hrvatskoj, Severnoj Makedoniji i u Rumuniji, dok je u pripremi i izdanje u Grčkoj, rekao je Marko Stojanović, scenarista Vekovnika i predavač u leskovačkoj Školi stripa “Nikola Mitrović Kokan”.

Album “Rekvijem” pisao je Stojanović, a crtali su ga polaznik leskovačke Škole stripa, Marko Nikolić, koji je uradio četiri albuma za francuskog izdavača “Solej” i jedan od najpoznatijih srpskih strip internacionalaca, Dejan Nenadov, dok je naslovna strana delo rumunskog autora Dana Janoša, takođe angažovanog od strane francuskog izdavača “Delkur”.

Serijal “Vekovnici” počeo je da izlazi 2006. godine, a do sada je objavljeno 11 albuma serijala, kao i 3 albuma podserijala “Beskrvni”.