Proverite da li ste upisani u birački spisak

Deo jedinstvenog biračkog spiska za područje grada, od danas je izložen na uvid u zgradi Skupštine grada, u ulici Pana Đukića broj 11, u kancelarijama broj 15 i 22. Svi zainteresovani mogu da izvrše uvid svakog radnog dana od 7 do 20 časova, a subotom i nedeljom od 7 do 15 sati, obaveštavaju iz Odeljena za opštu upravu i zajedničke poslove.

Uvid u deo jedinstvenog biračkog spiska za područje grada Leskovca vrši se putem računarske opreme, unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana, čime se omogućava provera da li su upisani i jesu li podaci tačni.

Lica od Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove mogu do zaključenja biračkog spiska zahtevati donošenje rešenja na kojima se zasnivaju promene. Od zaključenja pa sve do 72 časa pre dana izbora zahtev za vršenje promena u biračkom spisku podnosi se Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Od proglašenja izborne liste pravo na uvid u birački spisak i zahtevanje promena u istom ima i podnosilac izborne liste ili lice koje on ovlasti u skladu sa zakonom i to na na isti način i po istom postuplu kao i građani.

Najkasnije pet dana pre dana zaključenja biračkog spiska  građani mogu Odeljenju za opštu upravu i zajedničke poslove da podnesu zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će birač na predstojećim izborima glasati prema mestu boravišta u zemlji.

Iz ovog odeljenja pozivaju  maloletna lica koja biračko pravo stiču najkasnije na dan izbora odnosno 26.aprila da na osnovu prijave prebivališta  podnesu zahtev za upis u birački spisak.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *