Prva žena zaposlena u Policijskoj upravi Leskovac

Iako je u našoj zemlji poslednjih godina mnogo toga učinjeno po pitanju rodne ravnopravnosti, još uvek postoje stereotipi  o podeli na muške i ženske profesije. Da su i muškarci i žene podjednako sposobni za obavljanje takozvanih „muških poslova“, pokazuje primer Snežane Spasić Mitrović, pomoćnice komandira u Policijskoj upravi u Leskovcu, koja je prva žena zaposlena u ovoj službi.

Kada je Snežana 2002. godine, nakon završetka Više škole unutrašnjih poslova , počela da obavlja posao službenice u Policijskoj upravi u Leskovcu, žena u uniformi bila je neuobičajena pojava. Reakcije okoline bile su različite, od oduševljenja do neprimerenih komentara.

Posao pomoćnika komandira, koji sada obavlja, podrazumeva kako kancelarijski, tako i rad na terenu.

Uz dobru organizaciju, Snežana uspeva da porodične obaveze uskladi sa poslovnim.

U leskovačkoj Policijskoj upravi danas ima dosta žena zaposlenih u različitim sektorima. One su angažovane kako na poslovima saobraćajne policije, tako i u porezničkoj, patrolnoj, operativnoj delatnosti, a da su jednako sposobne kao muškarci, dokazuje činjenica da među njima ima i onih koje su zaposlene na odgovornim pozicijama, kao inspektorke i vođe smene, ističe naša sagovornica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*