Prvo mesto opštini Medveđa za grad/opštinu jednakih mogućnosti

Opština Medveđa zauzela je prvo mesto na izboru za opštinu/grad jednakih mogućnosti, u organizaciji Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, i svestranu podršku Ambasade Kraljevine Norveške, navedeno je u saopštenju za javnost kabineta predsednika opštine Medveđa Nebojše Arsića.

Priznanje za opštinu/grad jednakih mogućnosti dodeljuje se jednom godišnje, a laureat će moći da koristi poseban logo ravnopravnosti do izbora sledećeg pobednika i biće promovisan kao primer dobre prakse svim drugim lokalnim samoupravama, u kreiranju i sprovođenju mera za unapređenje ravnopravnosti i pružanje jednakih mogućnosti.

Svečanost dodele priznanja upriličena je juče u Klubu poslanika u Beogradu, kao godišnja konferencija koju Poverenik za zaštitu ravnopravnosti organizuje povodom Međunarodnog dana tolerancije.

Konferenciju je otvorila poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Brankica Janković, dok je u ime žirija koji je odlučivao o pobedniku, obrazloženje dala Sonja Liht, predsednica Fonda za političku izuzetnost.

Nebojši Arsiću, predsedniku opštine Medveđa, uručeni su  pehar i plaketa za doprinos stvaranju zajednice jednakih mogućnosti i unapređenju ravnopravnosti u 2019. godini, kao i poklon kompjuter sa komletnom računarskom opremom.

Skupu su prisustvovali predstavnici i predstavnice državnih i drugih organa javne vlasti, ambasada i međunarodnih organizacija u Republici Srbiji, kao i nevladinih organizacija i medija, zaključeno je u saopštenju za javnost predsednika opštine Medveđa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *