Radnici Interleminda blokirali put ka Vlasotincu

interlemind1

Leskovac – Radnici Interleminda blokirali su regionalni put Leskovac-Vlasotince, ispred ulaza u fabriku, na oko sat vremena zahtevajući da se pronađe rešenje za njihove probleme.

Naime, sastanak koji je 6. marta održan u Ministarstvu privrede, a na kojem je, pored ministra Igora Mirovića i predstavnika radnika Interleminda, prisustvovao i većinski vlasnik ove firme Valentin Zaharijev, nije dao nikakve rezultate.

interlemind2

Predstavnici štajkača ističu da bi lokalna vlast trebalo da im pruži veću podršku i najavljuju da će svakodnevno na nekoliko časova blokrati put dok njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.

„Program reorganizacije poslovanja koji je na održanom sastanku predložio većinski vlasnik Interleminda Valentin Zaharijev, a koji je podrazumevao da se još 30 ljudi proglasi tehnološkim viškom, dok bi obaveze prema ostatku zaposlenih trebalo da budu zamrznute na 5 godina, nismo prihvatili“ rekao je predstavnik radnika Saša Milenković.  

Zaharijev je, po nalogu ministra Mirovića, od održavanja sastanka imao rok od 10 dana da pokrene proizvodnju i isplati zaostale zarade, međutim to se nije dogodilo.

Zanimljivo je i da se nakon sastanka, u međuvremenu, u Privrednom sudu u Leskovcu pojavio zahtev firme Frigo trans 2003 iz Sofije za stavljanje hipoteke na imovinu Interleminda, koji je odbijen.

interlemind3

Radnici Interleminda pored pokretanja proizvodnje zahtevaju i  isplate zaostalih zarada za poslednjih 16 meseci i uplate zdravstvenog osiguranja.