Radovi na izgradnji gradskog stadiona teku planiranom dinamikom

Radovi na izgradnji gradskog stadiona u Leskovcu, ukupne vrednosti 2,5 milijardi dinara, odvijaju se planiranom dinamikom.  Ovo gradilište obišao je gradonačelnik Leskova Goran Cvetanović u prisustvu Dejana Slijpčevića, vlasnika novosadske firme GAT i predstavnika konzorcijuma građevinskih firmi angažovanih na izgradnji objekta.

Da je reč o ozbiljnom projektu jasno je pri samom ulasku na gradilište. Ukupno 68 postavljenih stubova samo su deo kompleksne konstrukcije i obrisi modernog stadiona koji bi po svim UEFA standardima trebalo da bude izgrađen do februara 2023. godine. I predstavnik izvođača radova i prvi čovek grada, optimisti su po pitanju poštovanja ovog roka.  

O ozbiljnom pristupu poslu, prema rečima gradonačelnika, između ostalog svedoči i podatak da se svakog dana na ovom gradilištu nalazi stotinak radnika, danas ih je bilo 73.

O tome ko će upravljati novoizgrađenim fudbalskim stadionom tek će biti reči.

„Sportsko-rekreativni centar Dubočica se nije pokazao kao dobar domaćin, tako da ćemo morati da razmišljamo o tome, možda formiramo potpuno novo telo – rekao je Cvetanović.

Podsetimo, planirana visina stadiona je 16,3 metra, a visina stubova reflektora 32 metra, dimenzije fudbalskog stadiona biće 105 x 68 metara,  sa okolinom 121 x 85 metara.  Stadion će imati 8 136 mesta, svlačionice, prostorije sa sudije, delegate, VIP goste, novinare, parking prostor i mnoge druge prateće sadržaje. Radovi na izgradnji počeli su u julu ove godine.

Današnjoj poseti prisustvovali su i fudbaleri  prvog tima leskovačke Dubočica sa upravom kluba.

One thought on “Radovi na izgradnji gradskog stadiona teku planiranom dinamikom

  1. Uffff sta bi bilo dobro, da nasa Dubocica ugosti Partizan, C. Zvezdu, V. Novi Sad ali zato mora da se popne u najacoj Ligi Srbije. Za to zivim da pogledam ako gospod Bog da da dodje i nasa srpska Repezenatacija i da FSS ugosti neku stanu reprezentaciju sa zapada u nas ubav grad Leskovac….?
    Zivela Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*