Radovi na uređenju Šainovačkog kanala biće gotovi za manje od 60 dana

Radovi na uređenju kanala Šainovac – Rudare – Veliko Trnjane – Leskovac koji su počeli 17. avgusta trebalo bi da budu završeni u toku od 60 dana. Za  čišćenje 10, 3 kilometra opredeljen je iznos od 30 miliona dinara.

Radovi na uređenju ovog kanala pokrenuti su kako bi se izbeglo ponavljanje janurskog scenarija kada je veliki broj kuća i oranica u ovom kraju, nažalost, bio poplavljen.

Problemi sa kojima se Firma „Hidrosistem Vlasotince“, zadužena za izvođenja radova, susrela na terenu su  nerešeni imovinsko-pravni odnosi i vrlo uska zona čišćenja. Oni su zahvaljujući dobroj saradnji sa mesnom zajednicom prevaziđeni.

Inače, u nadležnosti lokalne samouprave grada Leskovca je 560 kilometara vodotokova drugog reda za čiju se sanaciju svake godine donosi Operativni plan odbrane od poplava.

Sa ciljem zaštite stanovništa, infrastrukture i poljoprivrednih resursa od poplava, od 2013. godine iz budžeta grada uloženo je 45 miliona dinara.

Prošle godine je završena izgradnja kanala i mosta na Tulovskoj reci u koji je ukupno uloženo 100 miliona dinara, podsetili su nadležni ovom prilikom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *