Raspisan konkurs za upis u vojne škole

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurse za upis u vojne škole, koji će trajati do 31. marta. Ovo godine predviđen je upis za 210 budućih kadeta Vojne akademije i 40 Medicinskog fakulteta Vojno-medicinske akademije, kao i 90 učenika Vojne gimnazije i 60 Srednje stručne vojne škole.

O USLOVIMA KONKURSA VEČERAS U EMISIJI „AKTUELNO“ TELEVIZIJE LESKOVAC OD 21 ČAS

Po zatvaranju konkursa 31. marta, kreće proces selekcije koji se sastoji  iz nekoliko delova.  Prvi obuhvata test znanja  iz određenih oblasti i fizičku proveru,  nakon čega oni koji prođu ove sadržaje idu na psihološka testiranja i medicinsko-zdravstvene preglede. Krajem juna kandidati će imati jasnu sliku o rangiranju i svom daljem statusu.

Od ove godine akreditovan je i novi studijski program “Kopnena vojska”.

Pohađanje vojnih škola ima više prednosti. Među njima su besplatno školovanje, besplatni udžbenici i zdravstvena zaštita učenika i kadeta, kao i mogućnost  stalnog karijernog usavršavanja. Jedna od najvećih prednosti svakako je siguran posao.

Pojedinci zainteresovani za upis moraju da ispunjavaju opšte i posebne uslove, o čemu detaljnije mogu da se informišu na sajtu Ministarstva odbrane, Vojne gimnazije, Srednje stručne vojne škole, Medicinskog fakulteta VMA i Vojne akademije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*