RASPODELJENE KVOTE

Na sutrašnjoj sednici Skupštine grada definitivno će biti dopune dnevnog reda i to sa Odlukama o imenovanju i razrešenju direktora gradskih uprava i javnih preduzeća, saznajemo iz izvora bliskih novoj vladajućoj koaliciji koju će u lokalnom parlamentu činiti ukupno 14 stranaka.

Na sinoćnjem sastanku lokalnih čelnika tzv Spasovdanske koalicije raspodeljene su kvote za većinu kadrovskih rešenja. Koalicioni partneri će večeras imati još jedan sastank ali je najverovatnije da neće biti bitnih promena u odnosu na ono što je dogovoreno.

Najveći deo kolača, kako nezvanično saznajemo, pripao je Srpskoj naprednoj stranci koja ima i najviše odbornika u lokalnom parlamentu. Ova stranka dobiće mesto gradonačelnika Leskovca i to će biti doktor Goran Cevtanović. Njegov šef kabineta će biti doktor Nebojša Dimitrijević, koji će ujedno obavljati i funkciju gradskog većnika. Gradski većnik će pored Božidara Vučkovića iz Pokreta socijalista biti i Dejan Cakić. Za direktora Doma zdravlja u Leskovcu trebalo bi da bude imenovan Slaviša Božić, dok bi mesto zamenika direktora ove ustanove pripalo Časlavu Nedeljkoviću iz Ujedinjenih regiona Srbije. Uprava za finansije je takođe pripala naprednjacima.  Apotekarsku ustanovu će najverovatnije voditi Dragan Stamenović, Toplanu Nebojša Krstić, Komunalac Dragan Milenković, Leskovački kulturni centar Saša Stefanović, dok će za prvog čoveka Agencije za lokalni i ekonomski razvoj biti predložen Bojan Tojaga iz SNS-a, a za njegovu zamenicu Jelena Zlatanović iz URS-a, inače supruga lokalnog lidera ove opcije Slaviše Zlatanovića. SNS je u raspodeli kvota dobio i Dom kulture Roma i JKP Grdelica.

URS-u je pripala Direkcija za urbanizam i izgradnju. Kandidat za mesto direktora je upravo Slaviša Zlatanović. URS je dobio u raspodeli i dva gradska većnika i to će najverovatnije biti nekadašnji zamenik gradonačelnika Branislav Đorđević i Ivica Nešić. U Raspodeli kvota Regionima su pripale i Društvene deltanosti koje bi ponovo trebalo da vodi Suzana Stanković Ilić. Dosadašnji direktor Gradske autobuske stanice Miroslav Kostić zadržaće ovu funkciju, kao i Zoran Rakić u  Narodnom pozorištu.

Lideru Socijalističke partije Srbije u Leskovcu trebalo bi da pripadne mesto predsednika Skupštine grada. Socijalisti će imati i dva gradska većnika: predsednika omladine SPS-a Marjana Mladenovića, i predsedniuka Okružnog odbora ove stranke Aleksandra Đurovića koji će ovu funksiju obavljati volonterski jer će ostati i na funkciji direktora Sportsko rekreacionog centra Dubočica. Žikica Nestorović bi trebalo da se vrati na mesto direktora Turističke organizacije Leskovca, dok bi mesta načelnika Uprava za imovinsko pravne poslove i Skupštinske poslove zadržali Ljiljana Mladenović i Miodrag Stanisavljević.

Vodovod je u raspodeli kvota pripao PUPS-u , ali će i dalje, kako nezvanično saznajemo, funkciju direktora obavljati Zoran Stojanović iz SPS-a. Penzioneri su dobili i mesto zamenika preddsednika Skupštine grada na kome će se naći Milun Dinić i Radio Leskovac. Nova direktorka će biti Slavica Vučković, dugogodišnja novinarka i urednica ove medijske kuće.

Kako saznajemo iz izvora bliskih budućoj vlasti, Nova Srbija zadržala je sve dosadašnje kvote i funkcije. Gradski većnik će ostati Oliver Antanasijević, načelnik Uprave za opšte poslove Slobodan Milošević, Uprave za privredu i poljoprivredu Boban Sokolović, a Uslužni centar će i dalje voditi dosadašnja direktorka Sanja Zdravković.

Dragan Savić iz DSS-a će biti takođe gradski većnik, a ovoj političkoj opciji trebalo bi da pripadne javno preduzeće Dom na čijem čelu će biti Aleksandar Momčilović, kao i pijaca gde bi dužnost direktora trebalo da preuzme Nebojša Stojanović.

Jedinstvena Srbija je pravo iznenađenje u ovoj raspodeli kvota. Pored mesta zamenika gradonačelnika koje će zauzeti doktor Dragan Jovanović, dobijaju i člana gradskog veća, Centar za socijalni rad, Upravu za inspekcijske poslove, ali i Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju čiji bi direktor po nekim naznakama bio Nenad Filipović.

Direktorka Gerontološkog centra ostaje lokalna liderka Socijaldemokratske partije Srbije Gordana Savić. Ova opcija će za članicu gradskog veća iz svojih redova postaviti Jovanu Tasić, a za direktora Narodnog muzeja Jovana Ranđelovića. Ova stranka je po raspodeli dobila i Istrorijski arhiv, kao i Centar za ekonomiku domaćisntva čiji direktor bi trebalo da ostane dosadašnji vršilac dužnosti te funkcije Dragan Bogoslović.

Jedini čovek koji godinama odoleva svim promenama vlasti je dugogodišnji sekretar Gradske skupštine Zoran Vukašinović koji će i dalje obavljati ovu dužnost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *