Realizacija programa zapošljavanja i tokom vanrednog stanja

Nacionalna služba za zapošljavanje,  i u uslovima vanrednog stanja  omogućila je podnošenje zahteva za finansiranje svih programa zapošljavanja po raspisanim javnim pozivima. Iako se prijave podnose elektronskim putem i u uslovima otežanog poslovanja interesovanje  poslodavaca  i nezaposlenih lica je veliko, navodi se u saopštenju za javnost ove službe.

Najveće interesovanje poslodavaca zabeleženo je za programe stručne prakse, novog zapošljavanja,  kao i za program samozapošljavanja.  Od uvođenja vanrednog stanja preko 3200 poslodavaca podnelo je zahtev za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, a preko 2 000 nezaposlenih pokazalo je interesovanje za subvencije za samozapošljavanje.

Odluke se donose kontinuirano, a pored predviđenih uslova, prilikom odlučivanja posebno se vrednuje da li su poslodavci od početka vanrednog stanja otpuštali zaposlene.

Do sada je pozitivnim odlukama obuhvaćeno preko 1 400 poslodavaca čime je omogućeno uključivanje u programe obuka i zapošljavanje za oko 2 000 nezaposlenih, od čega je oko 150 osoba sa invaliditetom.

Ugovori o angažovanju lica zaključiće se u skladu sa mogućnostima u svakom konkretnom slučaju.

Sve informacije dostupne su na sajtu  www.nsz.gov.rs, navodi se u saopštenju za javnost Nacionalne službe za zapošljavanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*