REKONSTRUKCIJA LESKOVAČKOG KULTURNOG CENTRA PRIVEDENA KRAJU

Uoči početka ovogodišnjeg Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije “Lajf”, u Leskovačkom kulturnom centru, organizatoru ove manifestacije, održana je konferencija za novinare povodom privođenja kraju projekta“Gradovi u fokusu“, zahvaljujući kojem je ova ustanova kulture dobila novi izgled. Ovom prilikom su govorili gradonačelnik Goran Cvetanović, Darko Bajić, reditelj i umetnički direktor „Lajfa” i Sanja Conić, direktorka Leskovačkog kulturnog centra.

Kako bi projekat “Gradovi u fokusu” bio završen ostalo je da se postave  led monitori, koji su, kako je istaknuto na konferenciji, kupljeni i treba da stignu najverovatnije tokom trajanja Lajfa.

Koliko je Leskovački kulturni centar značajna ustanova za naš grad govorio je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Umetnički direktor ovog festivala, Darko Bajić istakao je da je  Lajf postao veoma popularan i priznat festival, što pokazuje činjenica da  reditelji i glumci iz zemlje i regiona žele da učestvuju u njemu.

Zahvaljujući Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije, Leskovac  će od danas do 22. septembra biti u fokusu svih kulturnih dešavanja u zemlji, zaključeno je na konferenciji